Friday

Jualan susu kambing
Bismillah..
Assalamualaikum wbt.

Permintaan terhadap susu kambing amat mengkagumkan akhir2 ini, mungkin kesedaran dan keyakinan terhadap susu dari haiwan ini semakin meningkat. Kebanyakan pelanggan saya adalah dari rakan-rakan ayah saya sendiri, tanpa strategi pemasaran yang berkesan pun permintaan susu amat tinggi. Apatah lagi nnt saya akan mengorak langkah untuk memasarkannya dengan lebih berstrategi. Rata-rata pelanggan saya mengambilnya sebagai minuman kesihatan harian. Walaupun harganya agak tinggi berbanding susu lembu, tapi khasiatnya mengatasi permasalahan kewangan. Apa ertinya wang ringgit yang banyak sekiranya nikmat kesihatan tidak dirasai.

Jika dilihat dari khasiatnya, susu kambing sebenarnya lebih baik daripada susu lembu. Salah satu sebab kurangnya minat untuk mengamalkan minum susu kambing adalah tanggapan bahawa ianya boleh menyebabkan darah tinggi dan "panas".

Hakikatnya, susu kambing sebenarnya berfungsi menstabilkan tekanan darah, jantung dan banyak lagi. Tapi, masih ramai yang percaya mitos sebegini. Khasiat susu kambing ini saya sertakan dibawah artikel ini. Sedangkan para anbiya' pun mengamalkan susu kambing setiap pagi, kenapa kita sebagai seorang muslim menidakkannya?tak kan nabi-nabi mengamalkan sesuatu yang akan memudaratkan dirinya dan umatnya?ikuti la amalan yang biasa (sunnah) dilakukan oleh para anbiya', confirm akan dapat manfaatnya.

Akibat daripada kekurangan bekalan susu segar dari ladang saya, alternatifnya saya mengesyorkan kepada para pelanggan saya untuk mencuba susu kambing proses dan dibungkus di dalam sachet.

Mudah saja, hanya tambah air!

selepas itu, anda akan merasai nikmat yang sama seperti susu kambing segar. Satu kotak mengandungi 15 sachet dengan harga RM36.00 sahaja!
Harga AHLI RM29.90, (Agen Diperlukan)

Bagi anak-anak yang 'liat' nak minum susu kambing yang penuh dengan khasiat ini, kami ada tablet susu kambing berperisa (strawberi dan coklat) dengan hanya RM 22.00

Alamilah kesegaran dan khasiatnya!


Kami juga menjual susu kambing segar dari ladang (non-pasteurize). RM7.00 untuk 350ml. Penghantaran ke sekitar Shah Alam boleh dirunding. Pesanan perlu dibuat dahulu kerana stok susu sentiasa habis.

Antara khasiat dan kebaikan susu kambing:

Baik untuk mereka yang alah kepada susu lembu

Kaya dengan Protein, Enzim, Mineral & Vitamin yang penting untuk kesihatan

Menolong mencegah Kanser, merawat Gastric, Ulser Perut, Demam Kuning,

Asthma (semput), Sukar Tidur, Penyakit Kulit, Hepatitis A, Migrain, Masalah

Buah Pinggang, Awet Muda dll. Susu terbaik selepas susu ibu.

Menguatkan sistem imunisasi paru-paru, juga bersifat anti-arthritis (inflamasi sendi)

Menyeimbangkan kandungan gula dalam darah

Tingkatkan daya ingatan, kepekaan & tumpuan diri.

Kombinasi Susu Kambing, Laktosa, Gula Mikrotal, Gum Arabic

Mengandungi Protein, Lemak, Karbohidrat, Enzim, Kalsium, Zat Besi, Vit A, Vit B1, Vit

B2, Vit C, Sodium & Potassium

Sebagai makanan tambahan, amat baik untuk demam kuning, penyakit kulit,

pembentukan dan pemelihara tulang & gigi, mencegah Ulser Perut, Gastrik dll.


Malah, Ianya tidak mengandungi beta-lactoglobulin iaitu penyebab alahan yang boleh menyebabkan asma, masalah pernafasan, radang telinga, infeksi kulit dan gangguan saluran pencernaan.
0 comments:

Newer Post Older Post Home