Wednesday

Sheep for Qurban (Uddhiyyah/ Sacrifice) now on sale!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh alaikum jami'an.

Kami menawarkan bekalan bebiri untuk ibadah Qurban 2016 kepada sesiapa yang berniat untuk menjalankan ibadah qurban pada tahun ini. Untuk tahun ini, kami membekalkan ratusan ekor bebiri kepada penduduk sekitar Shah Alam, Klang khususnya dan Lembah Klang amnya (Kuala Lumpur, Damansara, Petaling Jaya, Subang Jaya, Sungai Buloh, Puchong, Cyberjaya, Putrajaya, Serdang dll).

Bekalan kambing yang kami sediakan adalah bersaiz besar (40-50kg), cukup umur dan tidak cacat. Segala proses penyembelihan dan melapah kambing disediakan dengan caj minimum RM30. Anda dialu-alukan untuk datang sendiri di ladang kami yang terletak di Kampung Sungai Kandis, Shah Alam (GPS : 3.037482, 101.488793) untuk pemilihan dan tempahan. Ladang kami tidak jauh dari pusat bandar Kuala Lumpur, hanya kira-kira 40minit dan 30 minit dari Putrajaya. Nikmati suasana kampung di dalam bandar Shah Alam. Untuk tempahan, hubungi kami di talian seperti dibawah:

Anas (013-2003482)
Arif (013-6610121)


=======================================================================
English version
-------------------

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh alaikum jami'an.

We are offering sheep livestock for Qurban 2016 for those who intend to do sacrifice (uddhiyyah) this year. This year, we are supplying hundred heads of sheep for people in Klang valley (Kuala Lumpur, Damansara, Petaling Jaya, Subang Jaya, Sungai Buloh, Puchong, Cyberjaya, Putrajaya, Serdang and so on) especially people in Klang and Shah Alam.

Our sheep livestock were out-weight (approx. 40-50 kgs/head) at price RM850-950/ head, 1 year old above and in good condition. All slaughtering and de-skinning process are provided with minimum charge of RM30/ head. You are most welcome to pay a visit to our farm in Kampung Sungai Kandis, Shah Alam  (GPS : 3.037482, 101.488793) for booking and ordering.Our farm located not far from Kuala Lumpur city centre, it is only about 40 minutes driving and take 30 minutes driving from Putrajaya. Come and visit us and enjoy cozy atmosphere in city. For further information and order, please do not hesitate to give a call/whatapps msg to this following number:

Anas (013-2003482)
Arif (013-6610121)







Friday

====== Nasi Arab Kambing =======

 

Ada peminat nasi arab di sini?say haiii. Kini kami ada pakej baharu buat kaki makan nasi arab. Kambing aqiqah+ nasi arab mandhy. Insyallah akan dtg kami akan beri percuma nasi arab promosi ini kepada yg bertuah. Nasi Arab Kambing bro, tip top punya rasa..

Nak? Like page ini (https://www.facebook.com/jariahagrofarmpage/) & Share dlu status ni (https://www.facebook.com/jariahagrofarmpage/photos/a.221565954624129.48408.200165363430855/908459082601476/?type=3&theater)

Saya akan cabut nama yg bertuah seramai 20 org sekitar shah alam dan klang. AYUH ORG KLANG & SHAH ALAM! Sebar kan status ini supaya nama anda layak utk dicabut undi.

UPDATE 23 Januari 2016.
Insyallah sample nasi arab ini akan diberi pada awal 7 FEBRUARI 2016. Orang yang bertuah akan dihubungi melalui FB. Segala perubahan tarikh akan dimaklumkan kemudian.

==============================
Pembekal kambing aqiqah, susu kambing segar Lembah Klang.

##############
Jariah AgroFarm
##############

0132003482
0163415345
0136610121
0176141420

www.jariahagrofarmpage.blogspot.com

Thursday

Susu kambing di PUTRAJAYA

Assalamualaium wbt,

Khas utk warga PUTRAJAYA, kini susu kambing kami boleh didapati di kawasan anda! Nikmati khasiat sebenar susu kambing setiap hari dengan mendapatkan bekalan di Presint 11. Hubungi Stokis tunggal kami ADLI 019-3997792.

Harga kami adalah terendah berbanding susu kambing yang dijual di pasar malam presint 3 (RM8.00 satu botol 250ml). Kami hanya menjual RM6.00 sahaja pada (250ml). Pembelian atas daripada 10 akan menerima diskaun!. Untuk bekalan berterusan, boleh terus hubungi Adli 019-3997792

019-3997792
019-3997792
019-3997792

mari menyelusuri sunnah Rasulullah dengan mendapatkan kebaikan khasiat susu kambing!


Monday

Bebiri untuk bekalan ibadah Qurban 2015 :::: Sheep for Qurban (Uddhiyah) 2015

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh alaikum jami'an.

Kami menawarkan bekalan bebiri untuk ibadah Qurban 2015 kepada sesiapa yang berniat untuk menjalankan ibadah qurban pada tahun ini. Untuk tahun ini, kami membekalkan ratusan ekor bebiri kepada penduduk sekitar Shah Alam, Klang khususnya dan Lembah Klang amnya (Kuala Lumpur, Damansara, Petaling Jaya, Subang Jaya, Sungai Buloh, Puchong, Cyberjaya, Putrajaya, Serdang dll).

Bekalan kambing yang kami sediakan adalah bersaiz besar (40-50kg), cukup umur dan tidak cacat. Segala proses penyembelihan dan melapah kambing disediakan dengan caj minimum RM30. Anda dialu-alukan untuk datang sendiri di ladang kami yang terletak di Kampung Sungai Kandis, Shah Alam (GPS : 3.037482, 101.488793) untuk pemilihan dan tempahan. Ladang kami tidak jauh dari pusat bandar Kuala Lumpur, hanya kira-kira 40minit dan 30 minit dari Putrajaya. Nikmati suasana kampung di dalam bandar Shah Alam. Untuk tempahan, hubungi kami di talian seperti dibawah:

Anas (013-2003482)
Arif (013-6610121)
Hasan (017-6141420)
Haji Ahmad Jamhari (016-3415345)

=======================================================================
English version
-------------------

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh alaikum jami'an.

We are offering sheep livestock for Qurban 2015 for those who intend to do sacrifice (uddhiyyah) this year. This year, we are supplying hundred heads of sheep for people in Klang valley (Kuala Lumpur, Damansara, Petaling Jaya, Subang Jaya, Sungai Buloh, Puchong, Cyberjaya, Putrajaya, Serdang and so on) especially people in Klang and Shah Alam.

Our sheep livestock were out-weight (approx. 40-50 kgs/head), 1 year above and in good condition. All slaughtering and de-skinning process are provided with minimum charge of RM30/ head. You are most welcome to pay a visit to our farm in Kampung Sungai Kandis, Shah Alam  (GPS : 3.037482, 101.488793) for booking and ordering.Our farm located not far from Kuala Lumpur city centre, it is only about 40 minutes driving and take 30 minutes driving from Putrajaya. Come and visit us and enjoy cozy atmosphere in city. For further information and order, please give a call/whatapps msg to this following number:

Anas (013-2003482)
Arif (013-6610121)
Hasan (017-6141420)
Haji Ahmad Jamhari (016-3415345)






Wednesday

Penghantaran susu kambing asli segar ke rumah anda!

Alhamdulillah.
Khas untuk pelanggan-pelanggan yang sibuk dan tidak mempunyai masa untuk ke tempat kami. Kini kami dapat realisasikan khidmat penghantaran susu kambing asli ke rumah anda untuk memudahkan anda. Tidak perlu ke tempat kami untuk mendapatkan bekalan minuman sunnah ini. Mudah kan?

Kawasan yang kami cover adalah sekitar Lembah Klang, iaitu Shah Alam, Klang, Subang Jaya, Petaling Jaya, Damansara, Puchong, Kuala Lumpur, Serdang, Seri Kembangan, Bangi, Kajang, Nilai, Seremban, Putrajaya, Banting, dan banyak lagi, call kami!

Terdapat 2 jenis susu buat masa ini, iaitu susu kambing perisa asli dan perisa honeydew. Hubungi terus 'person in-charge' untuk kawasan anda.

017-6141420 (Ust Hasan)- Shah Alam, Bukit Jelutong, Subang Jaya, Damansara, Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Sungai Buloh.
013-6610121 (Arif)-Nilai, Kajang, Bangi, Seremban, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya
01110851990 (Zainal)- Shah Alam, Klang, Puchong, Subang Jaya, Sijangkang
013-3833855 (Ustzh Nihlah)- Kuala Langat, Banting, Jugra, jenjarom, Kuang, Sungai Buloh.
019-3455300 (Cikgu Norlida)- Putrajaya, Cyberjaya, Puchong.

"Penghantaran susu kambing segar ke rumah anda"

Sunday

Kambing Aqiqah cuti sekolah Klang, Shah Alam, Petaling Jaya, Subang Jaya, Kuala Lumpur!

Assalamualaikum wbt.


Cuti sekolah akhir tahun sessi 2014 datang lagi. Diharap cuti ini dapat mengisi waktu-waktu yang terluang dengan perkara-perkara yang berfaedah. Sebagai contoh, 22-30 Nov 2014 ni ada MAHA 2014 di MAEPS Serdang. Bawa la anak-anak untuk bermain dgn kambing, rusa, lembu dll, mendapat maklumat tentang pertanian dan penternakan dll.

Bagi yang merancang untuk membuat majlis aqiqah di musim cuti sekolah ni, cepat-cepat hubungi kami Jariah AgroFarm untuk booking kambing, booking tarikh majlis. Cuti sekolah ni ramai ibubapa yang merancang buat kenduri aqiqah, jd anda perlu jadi antara orang yang terawal untuk booking tarikh dengan kami (jika order pakej BBQ). Untuk pengetahuan tuan/puan, kami tidak dpat menerima tempahan jika slot tempahan telah penuh ataupun last minit. Kami menjangkakan setiap hujung minggu kami penuh dengan tempahan kambing aqiqah/kambing golek. JADI, cepat booking!! hehe

Namun, sekiranya tuan/puan hanya nk masak gulai/kari kurma, boleh tempah seminggu awal sbb ini juga kami perlu atur masa sbb pack jadual nnt. Tetapi jika tuan/puan hanya berhajat untuk menempah kambing aqiqah siap sembelih, lapah dan cincang sahaja, kandang kami sedia menerima bila-bila masa sahaja. Stok ternakan pun banyaaaaaak...anda boleh pilih sendiri, malah boleh sembelih sendiri, xde masalah. 

Ladang kami mendapat pengiktirafan dari kerajaan Australia 'animal handling' ESCAS dan kami juga adalah penyembelih yang bertauliah dari JAIS. Haiwan ternakan yang dibekalkan juga cukup syarat:

-cukup umur
-sihat
-tidak cacat
-berat hidup 35-40 kg
-Rumah sembelihan yang bersih dan teratur

Kami juga menawarkan sekiranya tuan/puan nk sedekah kan kepada rumah anak-anak yatim/ madrasah tahfiz/ rumah asnaf. Kami sedia menguruskan sedekah tuan/puan.

Pakej BBQ kami lengkap dengan side dishes dan peralatan:
-Mashed potato
-garlic bread.
-coleslaw
-sos lada hitam
-garden salad with thousand island * (jika 2 ekor keatas)
-2 orang pelayan bepengalaman
-stainless steel grill stall
-pinggan polistren
-Meja hidangan side dishes
-Khemah operasi

Hubungi:
013-2003482 (Anas- call, sms & whatapps)
016-3415345 (Hj Ahmad Jamhari- Call sahaja)
013-6610121 (Arif- call, sms & whatapps)

Jangan lupa ikuti perkembangan kami di FB dan LIKE Jariah AgroFarm!





Our setup, grill on site and tidy equipments (stainless steel fellas!)


is there anyone drooling for this lamb roasted??


someone drooling??


owwh, againn??


Haiwan ternakan untuk aqiqah


Mega Order kambing Bakar



Kambing-kambing yang sedang diperap


Temui kami di MAHA 2014

Assalamualaikum,

MAHA 2014 datang lagi, ianya bermula semalam 22 November 2014-30 November 2014, dari jam 10 pagi- 10 malam. Acara dwitahunan ini sukar untuk penternak lepaskan peluang ini. Kami sebagai penternak sudah pasti akan turut serta dalam Pameran terbesar pertanian dan penternakan Malaysia. Kali ini kami di Laman Ternakan di bawah payung Kelab Transformasi Ruminan Malaysia (GTR). Jom temui kami di Astaka Laman Ternakan Pintu 2 MAEPS Serdang. Lebih mudah kiranya tuan/puan parking di Pintu 2 sebelah lebuhraya SKVE.  Di Laman Ternakan, cari belon gergasi warna putih berlogo GTR dan Clixster. Kami di dalam Astaka di Zon Tengah. Ramai ahli kelab turut serta tapi tuan/puan cari la booth susu kami warna biru laut bertulis "GOAT MILK!".

Dapatkan percuma bag woven edisi terhad dari kami dengan pembelian susu 10 botol keatas. Juga dapatkan maklumat-maklumat tentang Jariah Agro Farm berkenaan aktiviti penternakan, perkhidmatan kami dll. Insyallah kami akan berada di MAHA sehingga 30 November 2014.

Jangan lupa datang dan berjumpa dengan kami ya!

Sebarang pertanyaan dan tempahan kambing, sila hubungi :

013-2003482 (anas- call, sms & whatapps)
016-3415345 (Hj Ahmad Jamhari- call sahaja)
013-6610121 (Arif- call, sms & whatapps)

lawati dan LIKE Fb kami di Jariah AgroFarm





Cari belon ni utk jejak lokasi kami!


Acara di Astaka GTR, teka berat karkas kambing, hadiah beg tangan ori LV!


err.."i want to touch a GOAT!!"


Black menyanyi di kandang kambing!


antara acara yang dijalankan di Astaka GTR, jom serbu!



Bag woven edisi terhad JAF


Booth susu kambing kami di MAHA 2014


Promote promote! sesak weh


ha,,,promote lagi...lagi...dan lagi

Older Posts